24 Sep 2013

PES 2013 PC PESEdit.com 2013 Patch 6.0 - 2013/ 2014 Season

Tuesday, September 24, 2013 | de Geothite



Pro Evolution Soccer - PES 2013 telah mendapat lesen untuk menyertakan pasukan yang akan bertanding dalam UEFA Champion League,  Liga BBVA, Ligue 1, Eredivisie, Serie A dan Brasilerao. Bagi English Premier League (EPL), hanya pasukan Manchester United sahaja yang mendapat lesen, tidak termasuk juara UCL musim lalu, Chelsea serta juara baru EPL 2011/2012, Manchester City dan beberapa pasukan utama lain seperti Arsenal dan Liverpool.

Namun, sepertimana versi sebelumnya, kekurangan tersebut boleh diatasi dengan install patch yang boleh dimuat-turun secara percuma. Patch terbaik untuk PES2013 (PC) ialah dari team PESEdit.com yang sering mengeluarkan patch terbaru dan berkualiti untuk siri game Pro Evolution Soccer.


PESEdit.com 2013 Patch


PESEdit.com 2013 Patch 6.0 - The New Season updates PESEdit.com 2013 Patch with all the latest summer transfers and new 13-14 kits.

New Features PESEdit.com 2013 Patch 6.0

  • Transfers: ALL transfers up to September 3 (600+ new summer transfers since patch version 5.1; in total 3000+ summer transfers)
  • New kits: Ajaccio, Atletico, Barcelona, Bastia, Bayern München, Benfica, Bordeaux, Brescia, CSKA Moscow, Evian, Kiev, Kobenhabn, Kuban Krasnodar, Leverkusen, Lyon, Nacional Madeira, Olhanense, Pacos Ferreira, PAOK, Porto, Real Sociedad, Schalke, Vitoria Setubal

General Features PESEdit.com 2013 Patch

  • Added new 1st division leagues: Bundesliga, Primera Division Argentina, Liga MX,
  • Russian Premier League, Spor Toto Süper Lig, Superleague Greece, Raiffeisen Super League
  • Added new 2nd division leagues: 2. Bundesliga, Liga Adelante, Npower Championship, Serie B, Ligue 2, Brasileirão Série B, Primera B Nacional
  • Added other teams (Arminia Bielefeld, BATE Borisov, BSC Young Boys, Dnipro Dnipropetrovsk, FC Basel, KRC Genk, Metalist Kharkiv, Steaua Bucureşti, Videoton FC, Viktoria Plzen + Indonesia, Malaysia)
  • Correct kits for all Premier League, Liga ZON Sagres + all National & Classic Teams
  • 13-14 summer transfers set
  • Corrected names for fake players in unlicensed National teams and ML unlockable players
  • Faces: ~800 new faces (all fixed by PESEDIT)
  • Includes newest DLC 6.00 & game version 1.04
  • Scoreboard and stadium switch in selector (download stadiums here)
  • Removed blur
  • Fixed boots + accessories for a lot players (Premier League, Ligue 1, Eredivisie, Serie A, Liga BBVA, Bundesliga and many more)

# Download PESEdit.com 2013 Patch 6.0 #23/09/13

Saiz: 1.2 GB | Untuk PES 2013 versi PC sahaja

via BillionUpload [ Single Link ]
--- Tekan butang "Download or Watch"
---
Buang tanda  ✓  pada "Download file easily with Billion Uploads download manager" dan tekan Download

via FileRio [ Single Link ]
--- Tekan Free Download  » Download File » Start Download 

via Hugefiles [ Single Link ]
--- Tekan Download  » Insert CAPTCHA » Create Download Link » Start Download

via 180Uploads [ Single Link ]
--- Insert CAPTCHA dan tekan Continue  
--- Buang tanda  ✓  pada "Download faster with 180upload download accelerator" dan tekan Download

via ZippyShare [ Single Link ]
--- Download semua Part 1 hingga 8. 
--- Insert CAPTCHA dan tekan Download Now

Download dari salah satu server/mirror sahaja. Contoh via Zippyshare sahaja. Tidak perlu download dari semua server/mirror.
Download dan install versi terkini Patch 6.0  sahaja. Link patch versi 5.0 masih dikekalkan untuk simpanan sementara waktu.

# Download PESEdit.com 2013 Patch 5.0 #02/08/13

Saiz: 1.2 GB | Untuk PES 2013 versi PC sahaja

via BillionUpload [ Single Link ]
--- Tekan butang "Download or Watch"
---
Buang tanda  ✓  pada "Download file easily with Billion Uploads download manager" dan tekan Download


via FileRio [ Single Link ]
--- Tekan Free Download  » Download File » Start Download 


+ Versi terbaru PESedit 2013 akan dikemaskini dari masa ke semasa. Sila tinggalkan komen jika link yang diberikan di atas tidak dapat digunakan lagi.
+ Link patch bukan di-upload sendiri oleh admin. Ia adalah dari sumber berlainan yang didapati dari laman web atau forum. Sebarang kredit penghargaan adalah kepada laman/uploader terbabit. Tiada sebarang permintaan untuk reupload semula akan dilayan. 

Cara Install PESEdit.com Patch:

  1. Download kesemua file/part diatas dan Extract menggunakan software WinRAR. Cara extract, klik kanan pada file .part1, dan pilih 'extract here'
  2. Delete folder "kitserver" dari folder dimana anda install games PES 2013 (C:\Program Files\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2013) terlebih dahulu jika anda pernah install patch versi sebelumnya - skip langkah ini jika ini kali pertama ada install "PESEdit.com 2013 Patch"
  3. Kemudian double-click pada file installer.exe dan ikut langkah seterusnya. Pastikan anda memilih folder dimana anda install games PES 2013 (C://Program Files/Konami/.... ).
  4. Start game menggunakan pes2013.exe atau start menu folder "PESEdit.com 2013 Patch" atau melalui PESEdit Selector. 
Nota: Jika anda double-click pada shortcut, tapi PES2013 masih tidak boleh dibuka, sila 'Run as Administrator'
"Insert a disk with this volume and press OK"
1. Pilih salah satu host. Contoh via Zippyshare.
2. Download semua part (.part1, .part2 dan seterusnya).
3. Selesai download, Pastikan juga NAMA dihadapan setiap part adalah SAMA dan diletakkan dalam folder yang sama.
contohnya kfzoom2013.part1, kfzoom2013.part2 dan seterusnya.
4. kemudian tekan extract pada file .part1, dan semua part tadi akan di-extract sekaligus.


*********              *********
Untuk makluman, installler skidrow mempunyai masalah untuk digunakan bersama pesedit.com patch. Sila download installer PES2013 versi reloaded.
Jika anda masih mahu menggunakan installer PES2013 dari skidrow, anda perlu ikut cara dibawah bagi membolehkan pesedit.com patch boleh digunakan tanpa masalah.

# Edit PES2013 Code pada Registry Editor
Buka Registry Editor. (Start / search regedit).

Untuk 32-bit windows
Cari: HKEY_LOCAL_MACHINE -> SOFTWARE -> KONAMI -> PES2013
Kemudian double click pada 'code' dan masukkan key SHVY-3LE9-TMNH-7K5L-JN73

Untuk 64-bit windows
Cari: HKEY_LOCAL_MACHINE -> SOFTWARE -> Wow6432Node -> KONAMI -> PES2013
Kemudian double click pada 'code' dan masukkan key SHVY-3LE9-TMNH-7K5L-JN73

Selesai edit regedit diatas, install semula pesedit patch. Buang folder kitserver terlebih dahulu.

Jika ada masalah pada permainan, contohnya crash pada master leagues, atau jurukamera, penonton ditepi padang jadi semua hitam dll. Pengguna installer dari skidrow digalakkan menggunakan fix DT07.img ini
# DT07.img Fix
1. Download rld-pes2013-dt07 [ Link 1; Part 1 + Part 2 + Part 3 + Part 4 ]   /   [ Link 2 ]
2. Extract dan copy-paste pada installation folder C:\Program Files\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2013\img

Jika crack skidrow gagal, gantikan dengan patch dari versi reloaded
# PES2013 Reloaded Crack
1. Download rld crack rld crack [ Link 1 ] / [ Link 2 ]
2. Extract dan paste pada installation folder C:\Program Files\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2013 
Jika patch masih tidak berjaya; logo pasukan salah atau jersi kit pasukan bertukar kepada warna biru konami sila ikuti langkah dibawah:
# Attach semula kitserver pada  'pes2013.exe'
Caranya;
1. Pergi ke folder "kitserver13" (C:\Program Files\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2013).
2. Buka 'manager.exe' dalam folder kitserver13 tadi sebagai administrator (klik kanan > run as administrator).
3. Kemudian, pilih 'pes2013.exe' dan tekan 'attachFolder'.


*****   Error   *****
"Error when starting the game: "The dynamic library 'rld.dll' failed to initialize (E5)."
Caranya:
1. Disable antivirus
2. Install semula patch (run as administarator)
3. Add 'PES 2013/rld.dll' dalam senarai 'exceptions' antivirus (bergantung kepada antivirus yang digunakan)

"Pro Evolution Soccer 2013 has stopped working "
Caranya:
1. Pergi ke folder C:\Program Files\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2013.
2. Klik kanan pada shortcut PES2013 dan pilih Properties.
3. Pada PES2013 Properties. Tekan pada tab Compatability
4. Tick pada "Run this program in compatability mode for : Windows XP (Service Pack 3)"
5. Tekan Apply dan OK.

Error ".. d3dx9_43.dll not found/missing .."
Cara A - Kitserver
1. Pergi ke folder C:\Program Files\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2013\kitserver13
2. Cari file d3dx9_43.dll. Copy dan Paste file tersebut ke folder C:\Windows\System32

Cara B - Download zip-file d3dx9_43.dll.
1. Download dan extract, kemudian pindah file D3DX9_43.dll ke dalam folder C:\Windows\System32.


Cara C - Install versi terbaru Microsoft DirectX.
1. Download dan install Microdirectx_Jun2010_redist.exe - 95.6 MB"




Follow kami di twitter @kfzoom dan LIKE KFZoom Facebook Page untuk kemaskini terbaru dari kami

PES 2013 Cantik, Menarik, Tertarik, Tidak Serik-serik! Selamat mencuba dan rasai keseronokannya!


NOTICE: Copying this post to your website is strictly NOT allowed. However, you can use the HTML code below to directly link to this post. Thank you.

345 comments:

  1. saya sdh install.player2 semua dah ngam tapi logo team x tukar dan jersey semua team sama.saya hanya install 2.1,mesti install yg sebelum nya x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuma install versi terbaru, 2.1 sahaja.

      Buka 'manager.exe' dalam folder kitserver13. Attach semula kitserver pada 'pes2013.exe'.

      Delete
    2. dah dapat,thanxxxx.aa lagi 1,mcmana nak remove blur?apa nama file dia?

      Delete
    3. Maksudnya nak aktifkan semula blur? Sebab PESedit patch akan terus removed blur sekali.
      Cara nak aktifkan blur, kena delete fail "unnamed_75.bin" dekat "..\kitserver13\pesedit\img\dt04.img"

      Delete
  2. kalau nak main Pes 13 guna ori bleh x ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bro, tengok di komen-komen kat sini.. version 2.1.. tulis kt post, 2.3... so yang mana ni bro?? =.=

      Delete
    2. Link terbaru untuk versi 2.3 + Fix 2.3.1.
      Post akan dikemaskini dari masa ke semasa. Sebab itu di ruang komen ada bincang pasal versi lama.

      Delete
  3. bro...aku baru nak download ni..harap2 tidak menghampakan ya :)

    ReplyDelete
  4. bro xble guna la.... semua logo and jersey xbertukar :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Confirm sudah install dekat PES 2013 installation folder?
      Folder "kitserver13" ada tak dekat C:\Program Files\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2013?
      Cuba attach semula kitserver pada 'pes2013.exe'. Caranya buka 'manager.exe' dalam folder kitserver13 tadi, pilih 'pes2013.exe' dan tekan attach.

      Delete
  5. tak boleh juga....keluar ERROR

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pakai installer sumber dari mana? Skidrow?

      Cuba edit regedit. Buka Registry Editor. (Start / search regedit). Cari :-

      Untuk 32-bit windows
      HKEY_LOCAL_MACHINE -> SOFTWARE -> KONAMI -> PES2013 kemudian
      double click pada 'code' dan masukkan key SHVY-3LE9-TMNH-7K5L-JN73

      Untuk 64-bit windows
      HKEY_LOCAL_MACHINE -> SOFTWARE -> Wow6432Node -> KONAMI -> PES2013 kemudian double click pada 'code' dan masukkan key SHVY-3LE9-TMNH-7K5L-JN73

      Delete
    2. skidrow la bro....
      pening la ini macam :(

      Delete
    3. dGeothite.. smua bro bgtau smua dh buat.. tp still sama.. error.. bila crack blik.. bleh main.. tp kit ttap x brubah...

      Delete
    4. Boleh bro. Cuba lagi. Ikut step dalam artikel. Ada penambahan.

      Delete
  6. bro mcm mana nak baiki crash pes2013?

    ReplyDelete
  7. bro,sy dh download part 1 to 5,..semuanye install 1 persatu ke?lpas soma intsall msuk pgi file kitserver attch pes2013.exe.. mcm tu ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Extract file dulu, baru boleh install. Siap install, cuba buka & main pes2013 boleh ker tak? Kalau ada masalah, tak boleh buka, kena attach kitserver dulu

      Delete
  8. extract file pgi mane?cb ringkskn mcm mne nak extract 5 file tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semua part, file dalam format .rar. Jadi kena guna software WinRAR/WinZip untuk extract. Klik kanan > Extract..

      Delete
    2. K,..Kne extract 1 persatu..

      Delete
  9. macam mana nak main online ? tolong tunjuk ajar boleh tak ? da lme tggu2 nk main online nii ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buka PESedit selector, switch kepada 'Online' pada tab 'Switches'.

      Delete
    2. dia cakap :your version of pro evolution soccer 2013 is out of date..
      please update your game to the latest version the reconnect...
      habis nak buat ape lagi ?

      Delete
  10. ni ada liga malaysia kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tiada liga Malaysia, hanya pasukan Malaysia sahaja.

      Delete
  11. bukak link zippyshare yg part 3 tu bukan part 3.. file dye part 2 lg.. mohon fix link.. ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg patch 2.6 la.. link dye ak terpakse search google.. kekeke =.=

      Delete
    2. Maaf. Kesulitan amat dikesali.
      Link sudah dibaiki. Thanks ;D

      Delete
  12. xde ke full cara2 nk install??
    dah try tp xleh jugak, jem otak dibuatnyer
    ape nk buat ni weyy
    org melayu kene la open sikit share ilmu hahahahaha
    lalok jap

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko guna installer pes reloaded..cnfirm ok..tpi cara aku,,aku install patch 2.4..pastu strusnya..lau x,,x jdi..

      Delete
  13. yang ni ada team Malaysia ke admin?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya. Pasukan Malaysia distertakan dalam Pesedit.com 2013 patch bermula versi 2.6

      Delete
  14. saya dh install dn dh buat semua regedit dn kitserver . tp still baju warna biru kecuali arsenal sahaja . kenape ye ? mohon bantuan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebelum install patch, disable antivirus terlebih dahulu. Masukkan 'PES 2013/rld.dll' dalam senarai 'exceptions' antivirus.

      Delete
  15. Thankx admin! Leh main dah... Puas cuba byk kali. Nasib baik jumpa blog nih... :D Ada team Malaysia plak wehh. Syok habissss!

    ReplyDelete
  16. bro,tnya ckit.mcm ne nk baiki die pnye logo dan kit die?? dulu pernh download yg kitserver dan attach kitserver tapi xjadi, pes xbole bukak.. nk buat mcm ne ek?? tolong2.. ajar step by step.. pes 2013 version 1.0 je yg sy pnye dan logo,nama, dan kit liga epl semua yg asal..helppp =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semuanya telah dimasukkan dalam pesedit.com patch. Download dan install sahaja. Ikut step seperti dalam post diatas. Selamat mencuba

      Delete
  17. salam bro, dah try buat smua tp team malaysia takde pun... cam ne??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Install semula patch. Pastikan install patch versi 2.6. Jika tiada masalah, team Malaysia akan dapat dijumpai di Asia-Oceania

      Delete
  18. nice bro..thank you so much..your the best..

    ReplyDelete
  19. berat x klau download??????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bergantung pada PC. Jika PC, support games PES2013, biasanya tiada masalah game jadi berat.

      Delete
  20. mula2 aq install ok...for the first time bleh main...pastu bila aku keluar game tu...otomatik dy kluar installer patch tu not installed properly...dy bg plihan sma ada install recommendly atau this program was install properly..

    pastu bla aq nk men pes skali lg..dh xboleh...
    dy jadi "The dynamic library 'rld.dll' failed to initialize (E5)."

    pdahal aq dh ttup antivirus nk dh wt exeption mcm dkt post...kt mna clap aq???

    dh bpuluh kali dh aq install patch ni...still xboleh men gk ni...apa cer...
    admin tlg la aq....

    ReplyDelete
    Replies
    1. downlod rld.dll bro.. pastu masukkan kompem bole men

      Delete
    2. Bila keluar ".... not installed properly", pilih "this program was install properly". Cuba buka PES. Kalau keluar juga, "The dynamic library 'rld.dll' failed to initialize (E5).", buat exception pada antivirus lagi sekali.

      Sebabnya, jika pilih "install recommendly", patch akan install lagi sekali, dan exception file "rld.dll" akan reset, kembali ke asal.

      Delete
    3. bromKSUDNY exception file pd anti virus gimana?? ga donge.

      Delete
  21. bro. kenapa takleh bukak. not responding. macamane nak buat?

    ReplyDelete
  22. the program cant start because d3dx9_43.dll is missing from your computer. Try reinstalling the program to fix this problem...

    pnt dh aq reinstall...xleh men jgk..

    klu xjd mcm ni...dy jd

    "The dynamic library 'rld.dll' failed to initialize (E5)."

    tlg la aq wahai admin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1. "d3dx9_43.dll not found/missing"

      A. Install versi terbaru Microsoft DirectX.
      Download dan install Microdirectx_Jun2010_redist.exe - 95.6 MB"

      B. Cara yang lebih mudah. Download zip-file d3dx9_43.dll.
      Extract dan pindah (overwrite) file D3DX9_43.dll ke dalam folder C:\Windows\System32.


      2. "The dynamic library 'rld.dll' failed to initialize (E5)."
      Rujuk balasan komen no. 31 dan post diatas

      Delete
  23. Admin yg budiman,

    aku pakai patch 2.0 bleh je maen bro..

    bila pakai patch 2.6 xleh main bro..

    "The dynamic library 'rld.dll'..help me bro..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la mcm aq...klu dh dpt solution utk problem ni...share la dgn aq...getaq pala ni nk main patch yg bru ni..tp xbleh plak..haishhh

      Delete
    2. 1. Download rld crack. Rujuk post diatas. Bahagian "PES2013 Reloaded Crack" dan

      2. Add 'PES 2013/rld.dll' dalam senarai 'exceptions' antivirus. Rujuk post diatas. "The dynamic library 'rld.dll' failed to initialize (E5)."

      Delete
    3. Bro.. nk add PES2013/rld.dll xblehlaa bro.. aku nk add kat Windows Firewall allow programs through tuu tapi xbleh..application rld.dll xleh detect..knape bro?

      Delete
  24. bro.. reloaded ngan skidrow tu ape?? aku install gune CD je,boleh install patch ni x?? tolong jawab !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. 'Reloaded' dan 'Skidrow', adalah versi installer untuk game PES2013. Versi lanun cetak rompak.
      Tiada masalah untuk install pesedit patch jika guna installer versi CD, mahupun versi PES2013 original sekalipun.

      Delete
  25. ni terbaik la. malaysia pun ada.
    tapi muka tak sama. tak pela.asalkan malaysia ada. hehe
    admin. ada tak Malaysian League or Super League,utk malaysia punya?
    thanks so much :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. bro...klau nak msl pnye....cube cari dekat google razor pes malaysia....

      Delete
  26. thnks..!!! jadik ler sy wat..hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bro2..xleyh wat shortcut ke..(sy xtaw ni)setiap kali nk main kena klik installer..huhu

      Delete
  27. lpas Buka PESedit selector, switch kepada 'Online' pada tab 'Switches'.

    dia cakap :your version of pro evolution soccer 2013 is out of date..
    please update your game to the latest version the reconnect...
    habis nak buat ape lagi ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Patch 2.6 tak support main online untuk PES 2013 versi 1.03. Ada masalah kitserver. Tunggu patch terbaru, dengan kitserver baru.

      Delete
  28. Minta tolong sat..kita tak pandai..dah buat semua yg disuruh bila nak main keluar 'Pro evolution soccer 2013 has stopped working...chek online for solution and close progrem"...apa benda tu..ingin tutolong sat...terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuar compatabilty mode. Tutorial telah dikemaskini. Sila rujuk artikel diatas.

      Delete
  29. bro.. kalau xde patch 2.0 boleh install ke patch 2.6 ni ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh. Install 2.6 sahaja. Patch lama tak perlu.

      Delete
  30. bro, klu install patch 2.6 nih, features yg versi sblmnye ade ke dlm patch 2.6 ni? atau kne install versi slmnye utk dpt features2 sblm2 ni pnye?
    phm x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuma install versi yang terbaru sahaja. Terkini versi patch 2.6. Semua yang ada dalam patch sebelumnya, ada dalam patch terbaru.

      Tapi, jika dulu dah pernah install patch versi sebelumnya, kena delete folder "kitserver" dari PES 2013 main directory (C://Program Files/Konami/.... ) terlebih dahulu.

      Delete
    2. terima kasih bro

      Delete
  31. link 4 and 5 xleh download 2.7

    ReplyDelete
    Replies
    1. via Sendspace tidak boleh donwload lebih dari satu sekaligus dan ada limit download ikut jam. Tunggu jam berikutnya untuk sambung download part seterusnya.

      Delete
  32. Salam bro.. nak tanya skit, patch 2.7 ni dia update transfer window yg latest ni ke? contoh cam Daniel Sturridge (Chelsea ke Liverpool), Demba Ba (Newcastle ke Chelsea, dan lain2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya. Tapi belum sepenuhnya. Tunggu patch terbaru versi 2.8. Akan keluar dalam masa terdekat

      Delete
  33. Sya men Patch 2.6 ok...sya men FL..tpi bila smpai time Chmpions League sngkut...loading lama sngt...knape ek?plzzz help...

    ReplyDelete
  34. patch 2.7
    td masa awal install leh je main, memang terbaik
    lepas shutdown lappy
    now bila nk main dah xleh
    die klua "pro evolution 2013 has stop working"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tutorial telah dikemaskini. Sila rujuk artikel diatas.

      Delete
  35. bro, cmna nk download? download file zippyshare (part 1 smpai 6) je ker atau semuanya??...pls help :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pilih salah satu host sahaja. Contoh via Zippyshare. Download Part 1 sampai part 6.

      Delete
  36. ni demba ba da masuk chelsea lom ek?
    pastu buttner kat m.u rambut camne?

    ReplyDelete
  37. bro, ejas upload zippyshare ke billion uploads ke.. sendspace xjadik.. btw, beza dye menda dgn 2.7 ?? law dah update, ejas email kt sy ya.. syidi.syidi@gmail.com thx bro you're the best :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Patch 2.8 link updated! via Zippyshare
      Updated winter transfers, DLC 3.0 & game version 1.03

      Delete
  38. bro,tlg aku.asl setiap kali aq install pesedit je,nak main tros stopped working.benda ni berlaku slps aq install pesedit.musti msalah dtg dari pesedit kan?kamonlah.tlgla aq ngn bro2 lain nih.jgn ckp aq xbuat mcm bro sruh sbb aq da wat sumer kitserver,regedit dan lain2 seperti yg diats.pls bro.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tutorial telah dikemaskini. Sila rujuk artikel diatas. Semoga berjaya.

      Delete
  39. admin? kenapa x bolelh nk extract? slpas da tekan 'extract here' loading setakat 1/2 je boleh... pastu dye tulis "insert a disk with this volume and press OK" ape maksudnye tu...cuba admin terangkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pilih salah satu host. Cth via Zippyshare. Download semua part (Part 1 hingga part 6). Selesai download, kemudian tekan extract pada file part 1, dan semua part tadi akan di-extract sekaligus.

      + Pastikan juga nama dihadapan setiap part adalah sama dan diletakkan dalam folder yang sama.

      Delete
  40. apa bezanya antara patch 2.7 dengan 2.8 ? 2. masih boleh gna/download lagi k?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Download dan install versi terbaru, patch 2.8 sahaja. Versi 2.7 dan kebawah adalah versi lama. Tidak perlu download. Link masih dikekalkan untuk simpanan buat sementara.

      Delete
  41. kenapa dye suroh unninstall and install cd PES 2013 balik....

    ReplyDelete
  42. Jika keluar 'Error when starting the game: "The dynamic library 'rld.dll' failed to initialize (E5)."

    Caranya:
    1. Disable antivirus
    2. Install semula patch (run as administarator)
    3. Add 'PES 2013/rld.dll' dalam senarai 'exceptions' antivirus.

    SORRY ADMIN.. X FAHAM LA YG NI...BOLEH TERANGKAN SATU2...THANX :)

    ReplyDelete
  43. ape maksud "senarai exceptions antivirus" ??

    ReplyDelete
  44. asal install pes2013 xde file kitserver...

    ReplyDelete
  45. "the file is either damage or was not installed correctly. please uninstall and installing it again".

    PLEASE HELP ME... :(

    ReplyDelete
  46. adakah pes 2013 tak ada main ligue mcm pes 2012???

    ReplyDelete
  47. gan ane instal patch 2.5 ..
    kok pes ane waktu mau main pake timnas spanyol sama portugal kostum putih polos gitu yaa ?

    ReplyDelete
  48. bg jika pc saya sudah terinstal patch 2.6
    lalu ingin menginstal patch 2.8
    bagaimana,caranya

    ReplyDelete
  49. bg tolong lah mengatasi jurukamera, penonton ditepi padang jadi semua hitam dll
    kalok misalnya baru main itu belum ada masalah
    lama kelamaan dia penonton nya jadi hitam semua, trus gambar pecah
    kalau nge lag sih enggak lag kali

    ReplyDelete
  50. gan punya saya, ketika 3 pertangingan /4 prtandingan lama kelamaan jadi nge leg,terus kamera nya pecah pecah , penonton nya jadi hitam semua ....

    minta solusi nya donk gan ....
    di baca amin
    apa lagi di balas ..

    ReplyDelete
  51. bro kwn nk tny la.. sblm ni ak ade pkai patch lain kalau ak nk pkai patch ni mam mn nk remove patch lme tu

    ReplyDelete
  52. nak tanya sikit kenapa game speed dia mcm pelan jew...padahal game speed dah kasi laju n gambar 2 rasa mcm kabur2 jew....mcm sakit plak tgk

    ReplyDelete
  53. bro kena download pes 2013 exe juga ker biar macam tu

    ReplyDelete
  54. Min, saya udh nyoba yang mimin suruh, udh di attach pes2013.exe nya, cuman masalahnya min, di foldernya ada pes2013.exe sama pes2013_103.exe, gmn tuh min ? bajunya semua jadi biru yang home, awaynya jadi orange semua tuh, bantu dong min :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya bg.. gemana tuh semua team jersi home-away sama euyy.. dibantu ya. hehehe

      Delete
  55. bro terbeik lah...ape bro ajar semua nya faham...senang jew bila belajar....

    ReplyDelete
  56. brooooo ...aku sdh install ...tp bila aku buka jak pesedit.com 2013 patch ..x ble play ?kluar pro evolution soccer 2013 has not been installed ...knp tu ye brooo ...tolong sy gengggg .....

    ReplyDelete
  57. the program can't start because d3dx9_43.dll is missing from your computer. try reinstalling the program to fik this problem. ini kenapa?

    ReplyDelete
  58. dah leh guna ke bro

    ReplyDelete
  59. saran saja, daripada upload ke Rapidgator.net lebih baik upload ke Filesm.net :)

    Filesm.net bisa download beberapa file sekaligus dalam waktu yang bersamaan :)

    CMIIW

    ReplyDelete
  60. bro, aku x leh main mod liga juara-juara..
    macam mana ha nk buat??

    ReplyDelete
  61. bos . upload kat zippyshare please . kalau tempat lain susah mau download .

    ReplyDelete
  62. terima kasih byk2x bro. terbaik!!!

    ReplyDelete
  63. saya guna pes2013 yg cd punyer...boleh guna x installer kat atas ni?sbb saya ada download patch dr torrent...bler install x boleh guna terus pes 2013 tu...klau patch kat atas ni boleh guna...ada apa2 perlu setting x sbelum install...tlg jawab...terima kasih...

    ReplyDelete
  64. gan, mau tanya.. pes 2013 di windows 8 working, tapi setelah di install patch nya , stop working saat match? gimana gan solusinya..

    ReplyDelete
  65. Bro boleh ke buat patch bila main BAL gaji player boleh beli brg2 mcm kereta ke apa ke?? kalo bole style bro. ni main2 gaji juta2 xleh nak gna pakai.

    ReplyDelete
  66. wah thx yah gan file nya ikut sedot
    btw itu patch 3.0 gk pke patch fix kn?

    ReplyDelete
  67. kenape tiap kali nk men kne instal???

    ReplyDelete
  68. The dynamic library 'rld.dll' failed to initialize (E4).
    kalo kaya begini harus gimana?

    ReplyDelete
  69. can't start because XINPUT1_3.dll is missing, gimana solusinya?

    ReplyDelete
  70. sing ngarti ath ngomongna, aink teu ngarti ku bahasa prantos nu tos nyeri huntu di kolong kos kaki nu tos tilas di bebeuskeun kanu tarang saria.....

    simkuring ti USA,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha eta mah bahasa malaysia kang sami abdi ge teu ngartos.

      Delete
  71. knp die ckp PRO EVOLUTION SOCCER 2013 HAS NOT BEEN INSTALLED??

    ReplyDelete
  72. thanks gan.... yg eror. kagak ada lagi......... maju terus gan. sukses selalu

    ReplyDelete
  73. kenapa klo pas kita klik pes selektor muncul " NET Framework Initialization Error " masbro?

    ReplyDelete
  74. utk 2.8 good bro.tabik spring toing 3x.tp utk 3.0 hampeh.masih ".. d3dx9_43.dll not found/missing .." la bro...

    ReplyDelete
  75. thaks bro.. gw udh sedot u versi... n tdk ad error.. thanks ya.. :)

    ReplyDelete
  76. agak ketinggalan ni saya,, ternyata yang versi 3.0 udah ada ya ,, thanks

    ReplyDelete
  77. Seep dech trims... update trus....

    ReplyDelete
  78. admin, saya mula2 kena macam yg atas, kuar error cakap d3dx9_43.dll tu sume, then saya check, pc sy guna windows 64-bit, so saya copy file .dll dari folder kitserver dan paste dalam folder sys32 dan sysWOW64, mula2 okay,tp bila main champions league, game crash, kuar popup "Pes2013 is not responding"....apa masalah ni ye?

    ReplyDelete
  79. makasih mas broo atas linknya.. sangat bermanfaat..

    ReplyDelete
  80. net framework error... cmner bro??????

    ReplyDelete
  81. TERIMA KASIH ADMIN
    ANE IKUTIN SARAN ENTE YANG INI

    Edit PES2013 Code pada Registry Editor
    Buka Registry Editor. (Start / search regedit).

    Untuk 32-bit windows
    Cari: HKEY_LOCAL_MACHINE -> SOFTWARE -> KONAMI -> PES2013
    Kemudian double click pada 'code' dan masukkan key SHVY-3LE9-TMNH-7K5L-JN73

    Untuk 64-bit windows
    Cari: HKEY_LOCAL_MACHINE -> SOFTWARE -> Wow6432Node -> KONAMI -> PES2013
    Kemudian double click pada 'code' dan masukkan key SHVY-3LE9-TMNH-7K5L-JN73

    SEKALI LAGI TERIMA KASIH
    SUKSES TERUS BUAT ADMIN

    ReplyDelete
  82. sangat bagus d saat-saat transfer windows d tutup. update terbaru pemain dalam game selalu menampilkan yg terbaik.

    ReplyDelete
  83. bro..nak tanya..lepas dah install n dah boleh main sume nape ade masalah lagging ek? cam sekat2 je..padahal tgk n check balik specification good2 je..ade problem lain ke? mohon tolong bro kalo blh ade cara x nak kasi main smooth sikit/kurangkan masalah lagging??kalo blh kasi tau r nk setting2 kat mne sume k..

    ReplyDelete
  84. mas broo. mtur nuwun ya patch nya :)

    ReplyDelete
  85. setelah pes editnya di instal kog kostumenya banyak yang sama mas?

    ReplyDelete
  86. gan setelaj di instal koq tdak mau main.
    Selalu end program .
    Gmna solusinya

    ReplyDelete
  87. admin bae cakep, knpa ya pas instal pesnya kok malah Net Framework initiali ??

    ReplyDelete
  88. terima kasih bro..memang terbaik..1st time try memang kantoi tp try and error guna panduan terus ok..kalau boleh nak mintak tutorial pasai nak tukat lagu dalam pes?

    ReplyDelete
  89. salam bro,masalah d3dx9_43.dll dah settle tapi kluar nie pulak=XINPUT1_3.dll is missing,nape ye?tlong lh saye..:/

    ReplyDelete
  90. gan rld.dll nya gak bisa di download ni, ada link yg lain kah ???

    ReplyDelete
  91. aku dapat main suda .huhu ada malaysia sama indon and lain2 nya .huhu thanx ADMIN!!!!

    ReplyDelete
  92. windows 8 boleh kah nie??

    ReplyDelete
  93. bro klau x install patch, mode liga xde kan.. tp bila dh install yg ni, mode liga akan kluar ke dlm menu competition? sbb sy dh install satu patch, mmg semua team dlm liga tu ada bila nk main dlm mode exhibition, tp bila nk main dlm mode liga, xblh, yg ada hanya mode cup dan online. tlg bro explain ckit..

    ReplyDelete
  94. Nk tnya ni...klau gne window8 ad effect x? sbb main master league slalu crash wlaupun dh upate ptch dgn switch kpd master league mode ...adkah sbb xcompatible dgn win 8?

    ReplyDelete
  95. mcm mana nk main pes online..

    bila nak main dia kta pes 2013 is out of date...

    ReplyDelete
  96. thank's gan

    ReplyDelete
  97. saya baru install pes 2013..macam mana nak install patch?

    ReplyDelete
  98. Mas , kenapa ya pesedit nya tidak bisa di install, jika sedang prosess berjalan ia langsung complete, tetapi tidk selesai. what ?
    mohon bantuan nya

    ReplyDelete
  99. terbaik bro..dah boleh main..x payah beli FIFA 13 lagi..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. pakai version yg original..kau ikut jer step yg admin bagi tu..aku dah buat..tapi,bila nak main jgn pergi kat pes2013 yg kau dh install(maksud aku yg baru kau beli tu).kw extract suma fail tu..dn iktu jer langkah yg admin bagi..main kt pes 2013 yg baru tu...

      Delete
  100. xda patch untuk boots yg baru keluar ke?

    ReplyDelete
  101. saya nak tanya.... kenapa pasukan liga malaysia tade????? sya pki patch 3,2

    ReplyDelete
  102. kenapa program konaminya jadi hilang setelah mengcopy d3dx9_43.dll

    ReplyDelete
  103. mana uda adin ni??? cuti ka?? kita mau tanay tak reply plak..

    ReplyDelete
  104. aku nk ty..aku dah buat "Attach semula kitserver pada 'pes2013.exe'" ni, tp still jersi kit and logo pasukan sme je..cmne ni?

    and aku nk play gune PESEDIT.COM 2013 PATCH, tak boleh pn..

    ReplyDelete
  105. kok saat buka instaler.exe kok ada kodenya gimana ya?

    ReplyDelete
  106. Dear Admin,

    Please Mirror - PES 2013 PC PESEdit.com 2013 Patch 3.3
    I cant download with billionupload - spotted malware.
    Kindly look-up for it and thanks in advance Admin.

    ReplyDelete
  107. admin nk tnya..
    xboleh la nak main online.
    dh masukkan registration code
    SHVY-3LE9-TMNH-7K5L-JN73

    tp cuma keluar SHVY-3LE9-TMNH-7K5L-..

    tolon2..hehe

    ReplyDelete
  108. bro Selector tak bisa si buka,macam mna tu???

    ReplyDelete
  109. windows 8 working x ngn patch ni??

    ReplyDelete
  110. gan kan filenya berupa rar ya...saya downloads yg single link tapi ketika di extrax udah 99% eror,,file coruf kenapa ya gan...tolong bantyuannya????

    ReplyDelete
  111. salam bro. nk tanya kenapa gambar sangkut2 and blur2 ye? any solution?

    ReplyDelete
  112. ala sungguh senang je tu

    ReplyDelete
  113. iye link modar ote u...ga asik nie

    ReplyDelete
  114. ini semua poyoooooooooooooooooo haha

    ReplyDelete
  115. knp aq download 284.91 kb je single link

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu...aku pun jadi mcm tu jugak.admin tolong kami nie..plzz.tq.

      Delete
    2. lau ade link zippyshare senang sikit nk download

      Delete
    3. Cara download via BilliondUpload.
      1. Tekan butang "Download or Watch"
      2. Buang tanda ✓ pada "Download file easily with Billion Uploads download manager" dan tekan Download

      Delete
  116. Gan ni ane pkek os win 7 64-bit

    ane uda del kitserver 13
    truz ane run installer.exe patch 3.5
    uda ane klik yes tpi kok kgk kluar apa" ya?

    mnta penjelasannya thx :)

    ReplyDelete
  117. salam bro,,da download pesedit 3.5,,tapi bele nk extract,die tlis insert a disk with this volume and press ok to continue extraction,,,cmne 2 bro..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rename semula file rar. Pastikan nama dihadapan setiap part adalah sama dan diletakkan dalam folder yang sama.

      Delete
    2. betul tu bro....sma kes dgn aq..pliz admin tlg kita ni

      Delete
    3. thanx bro..dh dapat guna..jasamu dikenang slalu XD

      Delete
  118. thanks gan,gk ribet2 lsng2 jossssssss...tq

    ReplyDelete
  119. mantap nih,, ini yang aku cari,, terimakasih informasiny,, saya akan coba install

    ReplyDelete
  120. sy dah try p xdpat arrr..huhuhu

    ReplyDelete
  121. klu senang lu tunjukan la camana

    ReplyDelete
  122. bro. patch 3.7 link zippyshare xde ker ? zippyshare senang sikit download dripda link-link lain..

    ReplyDelete
  123. bro,mcm na nk download pkai zippyshare mcm patch sblum2 ni?last gua dpt yg zippyshare (4 file folder) tu patch 3.2 ja...lpas drp tu dah xda yg mcm tu.smua billion & rio ja...plz.tq bro

    ReplyDelete
  124. bro,,aq mw tny nie.
    knp kok stiap X nginstal patch 3.7 pes 2013 kok hny buka awalx aj.ntar klo udh kluar trus mw main lg mlh gak bs dibuka file pesx.mohon tanggapanx bro...tq

    ReplyDelete

Terkini

Stay up to date. It's Free!