Malaysia

Sukan

Teknologi

Muzik


Seiring perkembangan teknologi, dunia robotik juga semakin berkembang. Dunia telah diperkenalkan atau melihat beberapa robot yang cukup canggih seperti ASIMO, robot yang boleh bermain biola , robot yang berlawan atau bergusti dan juga robot yang menjadi pelayan di restoran (waiters). Kali kali ini, mari melihat aksi robot menari mengikut rentak irama lagu. Walaupun anda tidak begitu berminat ke arah bidang robotic, sila tonton video dibawah. Ianya cukup kreatif dan memang menarik!

Robot, atau hexapods beraksi di 5th Annual Austrian Hexapod Dance-Off 2010.





Tidak cukup menarik? Saksikan video seterusnya. Tiga robot menari ala klip video lagu Wondergirls' Nobody.






Super duper cool! So you think you robot can dance? Mari menari~



«
Seterusnya
Newer Post
»
Sebelumnya
Older Post

9 komen:

  1. unik..
    nie la technology..

    ReplyDelete
  2. cute la plak robot2 ni...nak satu...hehe

    ReplyDelete
  3. wah..terer laa~ak sem lepas amik subjek ni..susah bena nak score..name subjek tu mekatronik..tu pun blaja yg simple2 je teori berkaitan robot..nk hasilkn robot jau bena..uish..

    ReplyDelete
  4. @cik ubi: owh. ok la dpt belajar. at least tahu la serba sedikit pasal robot. best ooo!

    ReplyDelete
  5. whoa! cumel jek robot tu la..
    i like!
    boleh bg pendapat siket pasal robot?
    klik > http://celoteh-aly.blogspot.com/2010/05/robots-in-society.html
    TQ ^_^

    ReplyDelete
  6. tp kn robot mesti xleh nk menari tarian salsa yg seksa seksi tu :P

    ReplyDelete
  7. dah tgk yg nobody tu.. kreatif! :p
    btw, comel la blog ni.

    ReplyDelete
  8. hohoho. comel la robot2 tuh. i like!

    ReplyDelete