Malaysia

Sukan

Teknologi

Muzik


PES 2015 merupakan siri ke-14, Pro Evolution Soccer dan telah dilancarkan pada November 2014. Bagi PES 2015, pihak Konami telah mendapat lesen penuh untuk menyertakan pasukan yang akan bertanding dalam UEFA Champions League, UEFA Europa League, UEFA Super Cup, AFC Champions League, Liga BBVA, Liga Adelante, Seria A, Ligue 1, Ligue 2, Eredivisie, Primera División Argentina, Brasileirão, Copa Sudamericana dan Copa Libertadores.

Sepertimana versi sebelumnya, PES 2015 tidak mendapat lesen bagi semua pasukan, liga, kejohanan benua, stadium dan pengurus. Namun, sepertimana versi sebelumnya, kekurangan ini boleh diatasi dengan install patch yang boleh dimuat-turun secara percuma.  Patch terbaik untuk PES 2015 (PC) setakat ini ialah dari PTE Team yang juga mengeluarkan patch terbaru dan berkualiti untuk siri game Pro Evolution Soccer sebelum ini.

Untuk makluman, pihak PESEdit.com tidak akan lagi mengeluarkan PES 2015 patch sebagaimana pada PES versi sebelumnya. Terima kasih dan selamat tinggal PESEdit.


Patch PES 2015 Terbaru



PES 2015 PTE PATCH 8.0 + 8.3 Update compatible online and includes the Data Pack 4.00 and KONAMI Patch Version 1.03.00.


PES 2015 PTE PATCH 8.0 FEATURES 
  • Premier League, Liga BBVA, Serie A, Ligue 1, Liga NOS & Bundesliga - Season 15-16
    Brasileirão - Season 2015 
  • 6 New National Teams: Albania, Iceland, Indonesia, Malaysia, Palestine & Vietnam
  • Summer transfers - NOTE: Not all the transfers are done
  • Managers "transfers", including: Benitez > Real Madrid, J. Jesus > Sporting, Mihajlović > Milan, T. Tuchel > Dortmund
  • New Kits Season 15-16: Arsenal, At. Madrid, Barcelona, Dortmund, Galatasaray, PSV, Real Madrid, Inter, Newcastle, Southampton, Cruzeiro, Atl Mineiro, Flamengo, Gremio, Internacional, São Paulo, Atl. Paranaense
  • Added more than 85 new faces
  • New balls season 15-16, including: Ordem III EPL, LFP, Serie A, Torfabrik, Finale Milano
  • New boots, including: NB Visaro, NB Furon, Adidas Messi, Hypervenom Phantom (Update)
  • New gloves added - Adidas Ace Zones
  • New National Teams Kits: Bulgaria, Hungary, Ireland, Israel, Netherlands, Northern Ireland, Portugal, Slovakia, Spain, Ukraine, Algeria, Burkina Faso, South Africa, Tunisia, Costa Rica, Jamaica, Mexico, Panama, USA, Argentina, Bolivia, Colombia, Ecuador, Paraguay, Peru, Venezuela, China, Iran, Irak, North Korea, Oman, Qatar, Saudi Arabia, UAE, Uzbekistan
  • Scoreboard Manager - 22 new scoreboards to choose via switch (PTE Patch.exe)


    PES 2015 PTE PATCH GENERAL FEATURES 
    • Full Bundesliga 2014-2015
    • Full J.League 2015
    • Full Bundesliga 2014-2015
    • Full J.League 2015
    • Full Liga BBVA Bancomer MX 2014-2015
    • New teams: Malmo, Trabzonspor, Celtic, Dynamo Kyiv, Fenerbahçe, Crvena Zvezda, RB Salzburg, Dynamo Moscow, Dnipro, Young Boys, Club Brugge, Steaua Bucuresti, Dinamo Zagreb, PAOK, Krasnodar, Metalist, Rijeka, Asteras, Zurich, Astras Giurgiu, Lokeren, Dinamo Minsk, Apollon 
    • Real kits, logos and names for all unlicensed teams, leagues and competitions
    • Real kits and players names for all unlicensed national teams
    • Real players names for all unlicensed Brazilian teams
    • Fixed boots, accessories and tactics
    • Licensed managers for all teams - All leagues
    • Correct stadium names and rivals 
    • Added balls, faces, adboards, referee kits and classic kits
    • Sider included
    • Real badges for all leagues
    • Commentator names for all unlicensed teams
    • Turf Mod V5 (no grain) by Fruits, Greener Grass V3 by adnan_m & Pitch, Weather &
    • Graphics Mod" by pesmonkey2013 included - via switch 
    • Chants pack, stadium packs and adboards pack - Separate Download 
    • Compatible Online and with Data Pack 4.00 and KONAMI Patch Version 1.03.00

    Note: This is user mod or customization for PES 2015. Not the crack or the installer of the game itself.

    Download PES 2015 PTE Patch 8.0 #15/07/15

    Saiz: 1.9 GB | Untuk PES 2015 versi PC sahaja

    via ZippyShare [ Part 1 + Part 2 + Part 3 + Part 4 + Part 5 + Part 6 + Part 7 + Part 8 + Part 9 + Part 10 + Part 11 ]
    --- Tekan butang oren 'Download Now'


    Download PES 2015 PTE Patch 8.4 Update #08/09/15

    Saiz: 0.22 GB | Untuk PES 2015 versi PC sahaja

    via ZippyShare [ Part 1 | Part 2 ]

    • Summer transfers
    • Create new players, including: R. Oxford (West Ham), Jurado (Watford), G. Martins (Sporting), R. Yáñez (Real Madrid), L. Alario (River Plate), J. Kimmich (Bayern), J. Tah (Leverkusen), J. Weigl (Dortmund), Milinkovic-Savic (Lazio), Lass Diarra (OM)
    • Formations and shirt numbers updated
    • Added new faces
    • New 15-16 kits for: Chelsea, Porto, Real Madrid, Barcelona, Manchester United, Arsenal, Liverpool, Man City, Swansea, Bayern Munich, Fenerbahçe, Valencia, Sevilla, Juventus, AC Milan, Roma, Palmeiras & Corinthians 
    • Bootpack 3.0 by Wens included (optional) 
    • Updated the Champions League and Europa League structure
    • Fixed the Ligue 1 structure
    • Fixed bugs and updated accessories to some players
    • Added some faces to the Indonesia and Malaysia national teams


    - Download dari salah satu server/mirror sahaja. Contoh via Zippyshare. Tidak perlu download dari semua server/mirror.  
    - Download dan install versi terkini Patch 8.0 dan 8.4 update sahaja. TIDAK PERLU download & install versi sebelumnya.
      - Versi terbaru PES 2015 PTE Patch akan dikemaskini dari masa ke semasa. Sila tinggalkan komen jika link yang diberikan di atas tidak dapat digunakan lagi.
      - Link patch bukan di-upload sendiri oleh admin. Ia adalah dari sumber berlainan yang didapati dari laman web atau forum. Sebarang kredit penghargaan adalah kepada laman/uploader terbabit. Tiada sebarang permintaan untuk re-upload semula akan dilayan. 


      Cara Install PES 2015 PTE Patch 8.0 + Update 8.4:


      1. Jika anda pernah install PTE Patch sebelum ini, anda digalakkan untuk uninstall/delete ianya terlebih dahulu sebelum install patch versi terbaru. Pergi ke installation folder (C:\Program Files\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2015) dan delete folder "Download". Jika tidak pernah, sila abaikan langkah ini.

      2. Muat turun semua part PTE Patch 8.0  dan extract/unrar part pertama (berakhir dengan 'part1.rar').

      3. Pada folder [PES15] PTE PATCH 8.0, jalankan "Setup.exe" dan pilih PES 2015 installation folder (C:\Program Files\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2015) dan tukar butang 'Start'.

      Pada permulaan proses install PTE Patch, ia mungkin akan mengambil masa sedikit sebelum proses setup berjalan sepertia biasa bergantung kepada kelajuan komputer anda. Tunggu sehingga selesai.

      4. Muat turun PTE Patch Update 8.4  dan extract/unrar. Pada folder [PES15] PTE PATCH Update 8.4, jalankan "Setup.exe" dan pilih PES 2015 installation folder (C:\Program Files\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2015) dan tukar butang 'Start'. Tunggu sehingga selesai.

      5. Sebelum langkah seterusnya, anda digalakkan untuk disable antivirus anda untuk sementara terlebih dahulu dan masukkan PES2015 installation folder (C:\Program Files\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2015) ke dalam senarai exception list antivirus anda. (Sila rujuk laman web antivirus yang anda gunakan).

      6. Jika anda menggunakan installer setup bukan dari Steam atau bukan versi original atau versi cetak rompak, and perlu download No Steam Patch terlebih dahulu. Rujuk tutorial .pdf yag disediakan bersama installer PTE Patch. Extract dan copy paste ke PES2015 installation folder (C:\Program Files\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2015).

      7. Anda boleh mula bermain dengan membuka file "PTE Patch.exe" atau "pes2015.exe". (Klik kanan » Run as Administrator)

      Nota: 
      + Pada PTE Patch (Icon putih PTE Team di dekstop) anda boleh membuat perubahan pada jersi pengadil, rumput padang dan cuaca, online/offline mode dan lain-lain. 

       



        *******************
        "Insert a disk with this volume and press OK"

        1. Pilih salah satu host. Contoh via Zippyshare.
        2. Download semua part (.part1, .part2 dan seterusnya).
        3. Selesai download, pastikan juga NAMA dihadapan setiap part adalah SAMA dan diletakkan dalam folder yang sama.
        contohnya ptepatch2015.part1, kfzoom2015.part2 dan seterusnya.
        4. Kemudian tekan extract pada file .part1, dan semua part tadi akan di-extract sekaligus.
        "Unable to load because data from different version. Download new content to update data"
        "The application was unable to start correctly (0xc0000412)"
        Selepas install PTE Patch, pastikan anda install 'noSTEAM Patch'. (Rujuk file tutorial .pdf yang disertakan bersama installer patch)
        "The program can't start because sdkencryptedappticket.dll is missing from your computer."

        2. Extract dan copy paste ke PES2015 installation folder (C:\Program Files\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2015).
        3. Jika masih tidak berjaya, copy-paste pula .dll tadi ke C:\Windows\System32 atau C:\Windows\SysWOW64\ bagi Windows 64-bit.
        "The program can't start because XINPUT1_3.dll is missing from your computer.Try reinstalling the program to fix this problem"


        "WinRAR Checksum Error / CRC"


        1. Klik kanan pada file yang ingin di extract dan pilih “Extract files...”

        2. Tanda tick pada kotak “Keep Broken Files” di bahagian Miscellaneous

        3. Pilih folder dimana anda ingin simpan file yang di extract dan klik butang "OK"

        4. Tunggu hingga selesai. Jika terdapat sebarang CRC error keluar, hanya tekan butang "Close".

        5. Jika masih terdapat error atau tidak dapat install, sila download semula .part yang gagal di extract.
        Blank/black screen selepas install patch

        1. Disable antivirus sebelum install patch.
        3. Download No Steam Patch / 3DM Crack. Copy paste ke PES 2015 installation folder.
        4. Klik kanan pada "PTE Patch.exe" atau "pes2015.exe" » Run as Administrator

        *******************


        Selamat mencuba dan rasai keseronokan PES 2015!
        Follow kami di twitter @kfzoom dan LIKE KFZoom Facebook Page untuk kemaskini terbaru dari kami



        «
        Seterusnya
        Newer Post
        »
        Sebelumnya
        Older Post

        152 komen:

        1. nice... thanks admin! gerek seh....

          ReplyDelete
        2. Makasih banyak yah admin.. bagus banget lor

          ReplyDelete
        3. Owh. Baru tahu PESEdit dah tak keluarkan patch untuk PES. Terima kasih PTE Patch dan kfzoom.blogspot!

          ReplyDelete
        4. Just spoilt my game, I had to reinstall.............

          ReplyDelete
        5. Terbaiklah admin..game work smooth..

          ReplyDelete
        6. bagus sekali admin fan tegarnya pes. tiap kali updating patchnya. makasih dong

          ReplyDelete
        7. Klo udah install patch pte 2.0..blh gak install patch pte 4.0

          ReplyDelete
          Replies
          1. Boleh. Terus install patch terbaru. Tidak perlu install patch sebelumnya kecuali dinyatakan

            Delete
        8. klu nk main online mcm mana bos?kena setting apa2 ke?

          ReplyDelete
          Replies
          1. Buka PTE Patch (Icon pada desktop tertulis PTE Team). Tukar option 'Online Mode' dan tekan butang Apply.

            Delete
        9. admin saya udah ikuti langkah di atas dan versi pes sdh berubah jadi 1.03.00.
          tpi logo tim liga inggris blum brubah,, apa ada yang salah,,

          ReplyDelete
          Replies
          1. Uninstall pte and install ulang pte nya gan

            Delete
        10. admin mohon buat video.. xgeti sngat gne kmputer

          ReplyDelete
        11. boss macam mana nak install datapack?
          datapack nak download kat mana?

          ReplyDelete
          Replies
          1. Datapack telah disertakan bersama installer PTE Patch. Tidak perlu download secara berasingan.

            Delete
        12. min klo misalkan tanpa instal versi sebelumnya alias langsung yang ini bisa ga ?

          ReplyDelete
          Replies
          1. Boleh. Terus install patch terbaru. Tidak perlu install patch versi sebelumnya kecuali dinyatakan.

            Delete
        13. admin. file patch 5.0 utk part 4, 5, 6 and 7 crash. tidak dapat extract

          ReplyDelete
          Replies
          1. Checksum error in PES 15 PTE PATCH 5.0\Setup.exe. The file is corrupt.. apa maksud ini admin?

            Delete
          2. C:\Users\user\Desktop\PES 2015 patch\[PES15] PTE Patch 5.0.part4.rar: Checksum error in [PES15] PTE Patch 5.0\Setup.exe. The file is corrupt

            Delete
          3. Cara baiki masalah checksum error pada WinRAR
            1. Klik kanan pada file yang ingin di extract dan pilih “Extract files...”
            2. Tanda tick pada kotak “Keep Broken Files” di bahagian Miscellaneous
            3. Pilih folder dimana anda ingin simpan file yang di extract dan klik butang "OK"
            4. Tunggu hingga selesai. Jika terdapat sebarang CRC error keluar, hanya tekan butang "Close". Selesai.

            Jika masih terdapat error atau tidak dapat install, sila download semula .part yang gagal di extract.

            Delete
        14. min versi PES ane kan masih standard apa bisa langsung instal PTEnya apa harus update versi yg baru??

          ReplyDelete
        15. Saya udah selesai download , baru mau di extract kok "no archives found" gimana ini admin ?

          ReplyDelete
        16. sya sudah selesai install semua tu tapi apabila saya open pes2015.exe cuma yg keluar blank hitam je...sepatutnya nya terus keluar konami bah..

          ReplyDelete
        17. sya sudah selesai install semua tu tapi apabila saya open pes2015.exe cuma yg keluar blank hitam je...sepatutnya nya terus keluar konami bah..

          ReplyDelete
        18. kenapa ade tulis ni download/ptepatch_off.cpk

          ReplyDelete
          Replies
          1. Matikan (disable) antivirus untuk sementara terlebih dahulu sebelum install

            Delete
        19. Sy dh siap install tp nama team EPL x berubah.. Cuma logo saja berubah... Nk buat mcmana ek... Tq

          ReplyDelete
        20. dh buat smua tp last2 x dpt nk bukak..cmne eh?

          ReplyDelete
        21. boleh x install patch ni kat bukan reloaded pes?

          ReplyDelete
        22. kok pas di PTE patch nya di run as admin ttp ga bisa di play ya? pake pes2015.exe nya jga ga bisa need help

          ReplyDelete
        23. mana patch pes 2015 malaysia?

          ReplyDelete
        24. dah install semua tapi tekan pes2015.exe kuar black je. cmne nk buat ni ?

          ReplyDelete
        25. sudah saya instal gan tapi habis saya menjalankan pes nya kok ndak bisa gan?

          ReplyDelete
        26. smoke patch pun ok gak...

          ReplyDelete
        27. mtantap admin ijin sedot gan heh.eh.hee

          ReplyDelete
        28. min, ane ada kendala ni. patchnya berhasil diinstal, cuman kok dipertengahan permainan ngeleg ya.., padahal spek laptop ane udah lumayan, proc. core i3 ram 4 gb n vga 1 gb ati radeon, mohon percerahannya.

          ReplyDelete
        29. ni yg ada team malaysia/indonesia tu ke? :)

          ReplyDelete
        30. Helo admin. Sedang saya install patch 6.0, on 14%, 'PTE Patch 6.0 has not been totally installed because of the following reason :
          download\ptepatch.cpk: This file contains invalid data. (error 21FC)
          You will have to run this utility again to completely install [PES15] PTE Patch 6.0

          ReplyDelete
          Replies
          1. Matikan (disable) antivirus untuk sementara terlebih dahulu sebelum install

            Delete
          2. termasuk firewall windows?? saya sudah matikan antivirus tetap muncul keterangan seperti itu..

            Delete
        31. nak extract file memang kene guna winrar ke?

          ReplyDelete
          Replies
          1. Selain WinRAR boleh guna WinZip, 7-Zip dan lain-lain

            Delete
        32. why bila tekan play dia keluar kat steam and dia cakap 'This item is currently unavailable in your region'

          ReplyDelete
          Replies
          1. Download PTE Patch 6 No STEAM Patch. Rujuk link diatas.
            Extract dan copy ke PES2015 installation folder (C:\Program Files\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2015)

            Delete
          2. bos, tak boleh download pte patch 6 no steam (dead link).. fix pls, thanks

            Delete
        33. kenapa bila dah bukak dia blank "hitam" walaupon dah tekan run as admin

          ReplyDelete
        34. lepas install tak boleh bukak pon pes? kenapa?

          ReplyDelete
        35. lepas install semua ok admin.. tapi saya tak dapat main secara online.. dia kata server error.. mungkin nak patch version yang terbaru ke?

          ReplyDelete
        36. admin, lepas install patch 6.0 ni, x boleh nak buka game terus. Mcm mn nak fix problem ni admin. Thanks

          ReplyDelete
        37. kog di instalnya cuma 7% gk jalan"?

          ReplyDelete
        38. partnya harus semuanya di download apa 1 aja gan ?

          ReplyDelete
        39. gan,saya udah exrak tapi pas 99% malah not responding trus muncul buat instal pte pacth nya pas udah diarahin ke folder pes 2015 malah not responding di angka 9%.. itu gimana yh,apakah spek pc saya kurang..??

          ReplyDelete
        40. min mohon bantuan min,saya sudah selsai install patch 6 min,tpi ketika saya mw buka pes nya kok gak bisa min?

          ReplyDelete
        41. kok gk bisa di buka gan

          ReplyDelete
        42. is that compactible for 32 bit

          ReplyDelete
        43. bos, "file does not exist in this server" dalam zippyshare.com untuk no steam patch... tak boleh download, fix pls, tq

          ReplyDelete
        44. Does anyone know how I can fix this? PTE 7.0 has not been totally installed because of the following reason

          "cannot write to the following file
          download/ptepatch.cpk"

          ReplyDelete
          Replies
          1. Turn off the anti virus before install then run the setup and install

            Delete
          2. I had same problem. Just free more space on your hard drive and you will be okay.

            Delete
        45. bro . tolong fix semua link.. semua link file not exist bro :(

          ReplyDelete
        46. gua udah instal Patch 7 tapi knpa gak bisa kebuka PES15, mohon solusinya

          ReplyDelete
          Replies
          1. 1. Install 3DM Crack (No Steam Patch)
            2. Run the game as administrator

            Delete
        47. Ga ngerti aso

          ReplyDelete
        48. Replies
          1. Itu perlu di download semua atau cukup satu saja?

            Delete
        49. ini patch baru ? sama transfer pemain bulan july ?

          ReplyDelete
        50. gan,kenapa patch 8.0 setelah ditambah update patch 8.1 gak bisa jalan?

          ReplyDelete
        51. gan,kenapa data pack nya gak rubah,tetep data pack 1.00?

          ReplyDelete
        52. udah selesai semua,tapi pas di buka blank hitam itu gimana penanganannya gan ?

          ReplyDelete
        53. bro punya gw pas dklik atau d run adminstrtor gak muncul apa2 itu gimana yah ? tolong bantuannya :D

          ReplyDelete
        54. misalkan kalo langsung install patch v8.0 apa bisa min? soalnya barumgimstal juga

          ReplyDelete
        55. asikk udh bsa mksih brooo sedap nih mainnya

          ReplyDelete
        56. bro aku udh install patch nya tapi kok gaada perubahan, mohon bantuannya :(

          ReplyDelete
        57. Replies
          1. * Crack 3DM Link *
            http://bit.ly/1gaM2rN
            http://bit.ly/1DEbVFd
            http://bit.ly/1D0v3Ci

            Delete
        58. all mau tanya, kenapa setiap mau start PES2015 muncul tulisan The program can't start because XINPUT1_3.dll is missing from your computer.Try reinstalling the program to fix this problem

          ReplyDelete
        59. gan part3 nya perbaikin gan gagal mulu tuh di download :(((((

          ReplyDelete
        60. min kok punya saya gini, gimana min?
          ! C:\Users\user\Downloads\pes\[PES15] PTE PATCH 8.0.part1.rar: CRC failed in [PES15] PTE PATCH 8.0\Setup.exe. The file is corrupt
          ! C:\Users\user\Downloads\pes\[PES15] PTE PATCH 8.0.part1.rar: Unexpected end of archive

          ReplyDelete
        61. Does PTE PATCH 8.3 CONTAINS all the Orginial stadiums like camp nou santigago bernabeu white hartlane wembley berlin and many more in pes 2015 does it have in this version i love this game it's very real

          ReplyDelete
        62. what about the stadiums is there more stadiurms in latest PTE patch 8.3 ???? somebody please reply me

          ReplyDelete
        63. min, nosteam Setup tu apa? aku ada prob bile nk main tu dia keluar 'The application was unable to start correctly (0xc0000412) . Click OK to close application' .. tlg admin

          ReplyDelete
          Replies
          1. no steam patch = crack 3DM. tngok komen atas2 ade dorang share link

            Delete
        64. mohon link download update terbaru donk!!!!

          ReplyDelete
        65. minta bantu gan , tolong dehh link download pte patch 8.0 nya di upload di MEGA .. please , thanks in advance :) download ngak pernah success pkei zippy dan 4shared.. juga google drive d website lain .. tolong yaa :)

          ReplyDelete
        66. I have an pre-installed pres 2015 (reloaded crack). I have followed your instructions but it doesn't work (note that the pte 8.3 installation have taken only few seconds). any help?

          ReplyDelete
        67. saya minta update pemain 31 agustus 2015 . . . . .

          ReplyDelete
        68. engak ada latest punya? yang udah siap summer transfer?

          ReplyDelete
        69. min, ane ada kendala ni. patchnya berhasil diinstal, tapi main pes nya gx jalan ???

          ReplyDelete
          Replies
          1. sama nih...gk bs jalan

            Delete
        70. min kalo mau install 8.3 harus install 8.1 sma 8.2 nya gk?

          ReplyDelete
        71. min tolong dong gwa stuck di Unable to load because data from different version. Download new content.......
          udah bikin semua udah copy crack 3dmnya tapi tetap gitu mohon bantuannya

          ReplyDelete
        72. udah install 8.0 , mau instal 8.4 gimana?

          ReplyDelete
        73. gini aja... gini.. emmmm
          pikir aja sendiri

          ReplyDelete
        74. min, saya udah pasang PTE 5.0 boleh langsung instal update 8.4

          ReplyDelete
        75. mantap boss.. tq

          ReplyDelete
        76. gan apa boleh cuman install patch versi 8.4 nya aja

          ReplyDelete
        77. admin kenapa tak bisa dibuat main online? pada saat saya try to login di game.. muncul tulisan "An Unexpected problem communicating while connect with pes2015 server" can you solve it? pls

          ReplyDelete
        78. Kenapa keluar blank screen ble saya try nk play.camna nak bt ye? Bnyk kali dah cuba xbiley jgk

          ReplyDelete
        79. Min q dh instal smua..tpi gk bz di play....tlong pencerahannya

          ReplyDelete
        80. nk main online boleh x..??

          ReplyDelete
        81. Ini kok pemainnya masih yang dulu, blm pada di pindah

          ReplyDelete
        82. Bagus sangat pakcik. terima kasih. mudah sangat nak install. :))

          ReplyDelete
        83. macam mna nak main online pes2015 tu?? sebab msa sya tekan friendly match lobby.. kat screen ada tulis"unexpected error has occur"..lebih kurang cam tu.. cam mna nak overcome this problem?

          ReplyDelete
        84. gan gue udah ikutin tutor update pes data 84 masih belum bisa update juga itu kenapa yah ? mohon dibantu yhh

          ReplyDelete
        85. gan udah di instal yg patch 8.0 sama 8.4 tapi pas di run kog ga jalan??

          ReplyDelete
        86. admin, tak boleh buka pes saya after install patch

          ReplyDelete
        87. cara uninstal pacthnya gimana? soalnya gua dapet pes yg udah ke update

          ReplyDelete
        88. Kapan pes 2015 patch selanjutnya keluar.

          ReplyDelete
        89. Replies
          1. http://www7.zippyshare.com/v/qXGbPmPC/file.html

            Delete
        90. mana satu yg perlu didownload yg sebenarnya???

          ReplyDelete
          Replies
          1. "Download dan install versi terkini Patch 8.0 dan 8.4 update sahaja. TIDAK PERLU download & install versi sebelumnya"

            Delete
        91. why all of the link no steam patch is not working and responding...even all the file is was deleted from blog..why admin?did u have a true link of no steam patch..???

          ReplyDelete
          Replies
          1. http://www7.zippyshare.com/v/qXGbPmPC/file.html

            Delete
        92. terima kasih admin
          walupun copas tapi bermanfaat

          ReplyDelete
        93. part 1 sampe part 11 di dowload , kalo udah gimana gan ?



          ReplyDelete
        94. Kok file ane iso bkan rar...gmana tuh gan...plisss udah buang kuota 1.96 gb nih😣

          ReplyDelete
        95. Saat mau buka filenya..."Invalid or unknown image file format!" Gmna tuh gan....

          ReplyDelete
        96. Bro, sya kan instal patchnya, kok pas instal 4% trus nih... ngk pernah selesai plis bantu gan������

          ReplyDelete
        97. Min bantuanya dong buat yang no steam nya,,.. pencerahan nya di tunggu

          ReplyDelete
        98. tidak bisa play di PTE patch

          ReplyDelete
        99. min, kok masih versi 1.03 aja.. dari versi awal ga bisa langsung update ke versi ini ya? mohon pencerahannya min..

          ReplyDelete
        100. Misi mau tanya masbro, PES 2015 saya version 1.03.00, data packnya 1.00, terus saya udah download link yg diatas kan, sesuai perintah lah pokonya.
          Saat masuk ke game, keluar tulisan "Unable to load because data from different version. Download new content to update data." Gimana ya?
          Mohon pencerahan yg lebih detail dong tentang ini?
          Terima kasih.

          ReplyDelete
        101. Gan,Update PES 2015 musim 2016/17 gk dikeluarkan ?
          Tolong dikeluarkan lh gan...
          Please!
          PES 2015 Lovers

          ReplyDelete
        102. Min, PTE nya udah aku switch ke mode online and sudah aku connect ke wi-fi tapi kok masih gak bisa main online

          ReplyDelete