Malaysia

Sukan

Teknologi

Muzik


PES 2017 merupakan siri ke-16 Pro Evolution Soccer dan telah dilancarkan pada bulan September 2016. Untuk siri PES 2017, Konami telah mendapat lesen penuh untuk pasukan utama seperti FC Barcelona, Liverpool FC, Borussia Dortmund, River Plate, SC Coronthians, CR Flamengo dan Red Bull Brasil. PES 2017 juga mendapat lesen bagi semua pasukan yang bertanding dalam Serie A (kecuali Juventus), Serie B, Ligue 1, Ligue 2, Dutch Eredivisie, CBF Brasileirao dan AFC Champions League. Untuk senarai lengkap boleh layari laman web pes.konami.com.

Peminat PES pastinya sedia maklum bahawa kekurangan utama PES adalah tidak mendapat lesen rasmi bagi semua pasukan, liga, kejohanan, stadium dan lain-lain. Namun, kekurangan ini boleh diatasi dengan install patch yang boleh dimuat-turun secara percuma. Fungsi patch ini secara umumnya adalah untuk menperbetulkan nama pasukan, logo dan jersi, menambah kasut dan bola terbaru, termasuk mengemaskini pemain baru selepas jendela perpindahan pemain dan banyak lagi.

Patch terbaik untuk PES 2017 (PC) setakat ini ialah dari PTE Team yang juga mengeluarkan patch terbaru untuk siri game Pro Evolution Soccer sebelum ini.

Note: This is user mod or customization for PES 2017. NOT the crack or the installer of the game itself.

PATCH TERBARU PES 2017


PES 2017 PTE PATCH 3.0 FEATURES 

  • LIGA BBVA Bancomer fully licensed
  • 4 new teams - Galatasaray, Krasnodar, Zenit & Red Bull Salzburg
  • New kits: Bulgaria, Egypt, Nigeria, Cameroon, South Africa, Senegal, Ivory Coast, Ghana,
  • Southampton, Ipswich, Sporting, Barcelona, Real Madrid, Las Palmas, Fenerbahçe, Europe
  • Classics & World Classics
  • Added kits for all LaLiga 1|2|3 teams
  • New faces added, including: M. Kean, Ederson Moraes, R. Aarons....
  • Added faces to some classic players
  • Added/updated adboards
  • Added new scoreboards
  • New boots added, including: Mercurial Superfly CR7 Vitórias, Adidas X 16.1 Leather......
  • New balls added, including: Delta Hyperseam CAF OMB, Ordem 4 FA Cup, Delta Hyperseam EFL
  • Latest Live Update implemented
  • Compatible online (Don't forget to apply the Online Mode in the selector)
  • Compatible with the latest KONAMI Data Pack

Download PES 2017 PTE Patch 4.0 #17/01/17

Saiz: 1.9 GB | Untuk PES 2017 versi PC sahaja

via ZippyShare [ Part 1 + Part 2 + Part 3 + Part 4 + Part 5
+ Part 6 + Part 7 + Part 8 + Part 9 + Part 10 
 + Part 11 + Fix ]

--- Tekan butang oren 'Download Now' 


via Mega [ Part 1 + Part 2 + Part 3 + Part 4 + Fix ]
--- Tekan butang 'Download through your browser'  atau
--- Tekan 'Dowload with Megasync' jika anda telah install aplikasi tersebut



- Download dari salah satu server/mirror sahaja, contoh via Zippyshare. Tidak perlu download dari semua server/mirror.
- Download dan install patch terbaru sahaja, PTE Patch 4.0 sahaja. TIDAK PERLU download & install versi sebelumnya kecuali dinyatakan.
    - Versi PES 2017 PTE Patch terbaru akan dikemaskini dari masa ke semasa. Sila tinggalkan komen jika link yang diberikan di atas tidak dapat digunakan lagi.
    - Link patch bukan di-upload sendiri oleh admin. Ia adalah dari sumber berlainan yang didapati dari laman blog atau forum. Sebarang kredit penghargaan adalah kepada laman/uploader terbabit. Tiada sebarang permintaan untuk re-upload semula akan dilayan. 


    Download PES 2017 PTE Patch 3.0 #12/12/16

    Saiz: 1.31 GB | Untuk PES 2016 versi PC sahaja

    via ZippyShare [ Part 1 + Part 2 + Part 3 + Part 4 + Part 5 + Part 6 + Part 7 ]
    --- Tekan butang oren 'Download Now' 


    via Mega [ Part 1 + Part 2 + Part 3 ]
    --- Tekan butang 'Download through your browser'  atau
    --- Tekan 'Dowload with Megasync' jika anda telah install aplikasi tersebut




    Download PTE Patch Update 3.1 #14/12/16

    Saiz: 0.10 GB | Untuk PES 2016 versi PC sahaja

    via ZippyShare [ Link ]
    --- Tekan butang oren 'Download Now' 

    via Mega [ Link ]
    --- Tekan butang oren 'Download through your browser'  atau
    --- Tekan 'Dowload with Megasync' jika anda telah install aplikasi tersebut



    *********

    CARA INSTALL PES 2017 PTE PATCH 4.0

    *********


    0. Anda digalakkan untuk disable antivirus anda untuk sementara terlebih dahulu dan masukkan PES2017 installation folder (C:\Program Files\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2017) ke dalam senarai exception list antivirus anda (Sila rujuk laman web antivirus yang anda gunakan).

    1. Jika anda pernah install PTE Patch sebelum ini, iaitu versi sebelum PTE Patch 3.0, anda digalakkan untuk uninstall/delete patch tersebut terlebih dahulu sebelum install patch versi terbaru ini. Jika tidak pernah, sila abaikan langkah ini.
    • Delete folder "Download" & folder "PTE" di PES 2017 installation folder" (contoh: C:\Program Files\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2017).
    • Delete "EDIT00000000" di folder "Documents\Konami\Pro Evolution Soccer 2017\save".
    2. Download semua .part dan extract/unrar PTE Patch 3.0

    3. Pada folder [PES17] PTE PATCH 4.0 yang di extract tadi, jalankan "Setup.exe" (sila klik kanan » Run as Administrator)

    4. Pilih  "I agree above the terms and conditions", dan pilih PES 2017 installation folder (contoh: C:\Program Files\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2017)

    Nota: Proses install akan mengambil sedikit masa pada peringkat awal. Sila tunggu hingga selesai.

    5. Selesai install PTE Patch 4.0, tekan butang "Exit".

    6. Extract PTE Patch Fix 4.0 dan jalankan 'Setup' seperti biasa hingga selesai.

    7. Buka PTE Patch Selector (Sila klik kanan » Run as Administrator), pilih Patch Mode yang akan anda gunakan (Offline Mode atau Online Mode) dan tekan 'Apply'.

    8. Untuk mula bermain, buka file "PTE Patch.exe" atau "pes2017.exe" (Sila klik kanan » Run as Administrator).

    Untuk pengguna game PES 2017 versi CPY crack, sila ikuti arahan di dalam video YouTube di bawah. Link download disediakan pada 'description' video.



    ************  Fixed PES 2017 Error  *************
    "PES 2017 tidak loading (stop/stuck) semasa sepak mula (kick-off)"

    1. Download Fixed Data Pack 2 dan extract.
    2. Copy & replace fail 'dt80_200E_win.cpk' sahaja ke folder 'KONAMI\Pro Evolution Soccer 2017\download'. TIDAK perlu copy 'DpFileList.bin'.
    3. Download Fix 1.03 dan extract.
    4. Copy & replace semua 4 fail ke folder 'KONAMI\Pro Evolution Soccer 2017\'.
    "The program can't start because .dll is missing from your computer. Try reinstalling the program to fix this problem"

    *******************

    Selamat mencuba dan rasai keseronokan PES 2017!

    Follow kami di twitter @kfzoom dan LIKE KFZoom Facebook Page untuk kemaskini patch terbaru PES 2017. Jangan lupa bookmark Ctrl + D :)



    «
    Seterusnya
    Ini adalah artikel terbaru.
    »
    Sebelumnya
    Older Post

    23 komen:

    1. bro, ada link download PES2017 PC version?,kalau ada yg free ok lgi :D

      ReplyDelete
    2. kalau ada download pes 2017 kasi la

      ReplyDelete
      Replies
      1. ini link nya gan, https://bagas31.co/2016/10/game-pro-evolution-soccer-2017-full-version-terbaru.html
        lewat partagora 10GB gan

        Delete
    3. ternyata file DLCnya harus di edit oke terima kasih

      ReplyDelete
    4. game stuck masa loading sbelum kickoff, jadi macam ni selepas install patch 1.0

      ReplyDelete
      Replies
      1. aku pun jadi mcm tuh jgk..stress

        Delete
      2. 1. Data Pack 2 http://bit.ly/2ireveP
        2. Fix 1.03 http://bit.ly/2iET496

        Delete
    5. saya dah download semua link dah install ikut cara video tu tapi play game tetap sama tkda patch pun

      ReplyDelete
      Replies
      1. PTE Patch.exe (PTE Patch Selector) > Patch Mode > Offline Mode.

        Delete
      2. update version 1.03

        Delete
    6. mana nak dapat crack

      ReplyDelete
      Replies
      1. Crack 1.03 Fix.rar http://bit.ly/2iET496

        Delete
    7. sdh ak install nda ad perubahan jga dipesnya gmna solusinya

      ReplyDelete
    8. Kok pemainnya gak update nih??? Gimana lah, contoh menez masa masih di ac milan

      ReplyDelete
    9. salam bro. nak tanya.. aku pakai patch smoke. semuanye ok. cume nak main online cam myclub xley. patch smoke mmg xkluar patch yang membolehkn main secara online atau ade cara lain untuk dapat mainn secara online. tq

      ReplyDelete
    10. This comment has been removed by the author.

      ReplyDelete
    11. tak jumpa pasword

      ReplyDelete
    12. Bro...Ana sudah instal PTE Patch mulai dari 2.0 s.d. 3.0 tapi setiap sudah berhasil instal sesuai petunjuk, ketika menjalankan PES 2017 selalu gagal update klub, pemain, maupun yang lainnya. artinya Pes yg ane jalankan masih sama seperti versi aslinya. Kesalahannya di mana ya? Munkin dari beberapa rekan ada yg punya masalah yg sama dengan ane? Mohon pencerahannya....terima kasih.

      ReplyDelete
    13. Admin, klu PES 2017 versi crack, mmg tdk boleh install patch ni??

      ReplyDelete